«Ісус прийшов, щоб нас змінити», - владика Димитрій

9 січня 2022 р. Б., Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, з пастирським візитом відвідав парафію Преображення Господнього отців Василіян в м. Чорткові, де очолив Архиєрейську Святу Літургію.

Роздумуючи над недільним Євангелієм та життям Первомученика Стефанія, єпископ звернув увагу на прихід Божого Сина, який перший приніс себе в жертву за наше спасіння.

«Первомученик Стефан, подібно як Ісус, молився за своїх ворогів. Це нова ера нових людей, які моляться за ворогів. Ісус прийшов, щоб нас змінити, щоб ми перестали мститися тим, хто нас скривдив».

Далі Владика продовжив: «І в теперішній час 100 тисяч християн в рік гине за віру Христову, але навертаються мільйони. Господь діє навіть і під час смерті християн, бо одні вмирають, а тисячі тисяч навертаються».

«Молімося і довіряймо нашому Богові у всі дні нашого життя. Папа Іван XXIII свого часу сказав: «Церква і народ, які видали священномученика Йосафата Кунцевича і Йосифа Сліпого, не можуть загинути».

«Не біймося, бо і сьогодні наш Господь каже до нас через пророка Іссаю (41, 10). Не бійся, з тобою, бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю», - завершив єпарх Бучацький.

Після Святої Літургії діти парафії привітали всіх Різдвяним Вертепом.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ісус прийшов, щоб нас змінити», - владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/120122/002.jpg#joomlaImage://local-images/2022/120122/002.jpg?width=1024&height=768 Super User