«Не біймося і не встидаймося бути християнами», - владика Димитрій

7 січня 2022 р. Б., на Різдво Христове, Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький очолив Різдвяні Богослужіння в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра та Павла в м. Чорткові.

Звертаючись до вірних у своєму пастирському посланні з нагоди Різдва Христового єпископ наголосив: «Сьогодні ми з вдячністю згадуємо і святкуємо Його прихід. Хоча цей прихід стався в тихий і непомітний для загалу спосіб, але все ж таки він отримав належну Йому - Цареві світу - славу, як від земних, так і небесних Своїх створінь. Сина Божого вітали як ті, хто Його шукав - князі з далеких країн, ведені зорею, так і вбогі і нелукаві серцем пастухи з близьких околиць. Вітали Його і представники іншого світу - хори ангелів з неба піснею прослави: «Слава на висотах Богу і на землі мир!»

«А щоб віра не ослабла, необхідна молитва. До молитви закликає Богородиця, зокрема у своїх об'явленнях у Люрді, Фатімі, Меджугор'ї. У своїх останніх посланнях Матір Божа наголошує на речах, від яких залежить майбутнє: мир внутрішній і зовнішній, віра, молитва, піст. Починати необхідно з молитви, яка поглиблює зв'язок з Богом, чим зміцнює віру в Нього і Його присутність. А Божа присутність наповнює серця впевненістю, радістю, любов'ю, миром. Тоді ті, хто мають цей мир Божий, повинні нести і передавати його іншим», - поділився різдвяними роздумами єпарх Бучацький.

Також єпископ заохотив до молитви, посту та до щоденного свідчення Бога вірних Бучацької єпархії: «Наш Синод закликає до безперервної молитви і посту. Кожна єпархія тримає строгий піст один день у тижні, наша - в четвер. Знаємо з історії, що молитва і піст відвертають війни. Пам'ятаймо, що нема у світі більшої сили, ніж спільна молитва об'єднаного Божого народу. Якщо ми знайдемо час для молитви, то Бог знайде час для відповіді. Не біймося і не встидаймося бути християнами, сміливо свідчити свою віру і утверджувати наші цінності всюди. Будьмо активними творцями християнського способу життя в нашому суспільстві. Бог благословить кожен наш крок, але кроки робити маємо ми. Свідчити Бога і утверджувати Його присутність повинно стати потребою і спрагою нашої душі. Особливо дієво уприсутнює Бога прослава Його святого імені. Зрештою, для цього й створена людина і все, що існує. Прослава свого Творця закладена в природу і призначення всього творіння. Славити Бога означає славити свого Батька, для Якого кожний з нас є найулюбленішою Його дитиною. Це славити Того, Хто дає життя, це славити Любов, Правду, Радість, Мир, всяке Добро - бо все це Він. Славити Бога кожною миттю нашого життя. В цьому сенс і повнота життя, щастя і мета людини».

Владика Димитрій всіх привітав з Різдвом Христовим: «В цей день, як завжди, наша особлива увага і молитви за наших воїнів-героїв, на яких сьогодні звернені погляди всього народу, як на своїх безстрашних синів. Хай Господь захоронить їх від лиха, дасть силу вистояти і вернутися додому з перемогою.

Вітаю наших медиків, які жертвенно самовідданою працею рятують нас від невидимого ворога.

Вітаю все духовенство і вірних нашої Бучацької єпархії. Хай Різдво буде для всіх нас мирним і спокійним. Тож колядуймо і прославляймо нашого Господа! Нехай Він прожене всяку темряву і нечисть з нашої землі, хай утвердить Своє Царство на нашій славній Україні!

Вітаю всіх з радісним святом Різдва Христового!».

Прес служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Не біймося і не встидаймося бути християнами», - владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2022/110122/011.jpg#joomlaImage://local-images/2022/110122/011.jpg?width=1024&height=768 Super User