«Те, що побудоване на цінностях вічних, ніколи не пропаде», - владика Димитрій

1 січня 2022 р. Б. в м. Чорткові Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький очолив поминальну Панахиду біля пам'ятника Степана Бандери.

Звертаючись до присутніх, єпископ сказав: «Сьогодні ми згадуємо пам'ять Героя України, молимось за його світлу пам'ять і всіх тих, хто боровся і помер за рідну землю. Степан Бандера народився в сім'ї греко-католицького священника, у якій було восьмеро дітей, всі вони боролись і терпіли за Україну. Таких сімей було багато в той час. Тоді вони не мали ні держави, ні армії, але мали силу і віру. Двадцятий вік став переломним в історії нашої Батьківщини, де сила поєдналася з вірою. Нацизм, комунізм - це були страшні і сильні імперії, які трималися на ненависті, тому і впали. Але те, що побудоване на цінностях вічних, ніколи не пропаде. Хто має зв'язок з Богом - ніколи не загине».

«Митрополит Андрей Шептицький казав: «Християнин має право і обов'язок бути патріотом своєї батьківщини, але не може свій патріотизм побудувати на ненависті». Ми християни, маємо стояти на фундаменті віри, яка нас єднає з вічною любов'ю , з Богом. Молодий Степан Бандера теж своєму татові, на зауваження, чому не йде до церкви в неділю, відповідав: «Тату, перше Україна, а потім Бог». Але тато сказав: «Ні синку, перше Бог, а потім Україна». Як бачимо, тато був правий. Молімося за наших воїнів, які поєднали в собі силу і віру, що повернулися живими додому», - підкреслив єпарх Бучацький.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Те, що побудоване на цінностях вічних, ніколи не пропаде», - владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/030122/002.JPG#joomlaImage://local-images/2021/030122/002.JPG?width=509&height=768 Super User