«Якщо хочемо бути вільними, мусимо просити про це у Бога», - Владика Димитрій

26 грудня 2021 р. Б., Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, відвідав парафію Всіх Святих Українського Народу у с. Поділля.

Звертаючись до вірних, Архиєрей сказав: «Роздумуючи над сьогоднішнім Євангелієм, бачимо, що Господь не думав як юдеї, бо ніколи не був байдужий до людської біди. Оздоровивши хвору жінку в суботу, тим самим промовив, що добро треба робити завжди, а не тільки в окремі дні. Приписи, які були написані в талмуді, в перебільшеній формі, забороняли щось робити в суботу. Господь показує, що Він є понад законом, бо сам є законодавцем».

Далі єпископ продовжив: «І в наш час Господь зціляє, порушуючи природні закони, які сам установив. Часом Господь зціляє і через заступництво святих. Коли Господь оздоровлює людину, то зцілює не тільки тіло, а й дух. Такі люди переосмислюють своє життя, живуть свято, уникають гріха».

«В цей нелегкий час, коли багато людей страждає від війни на Сході, від пандемії, маємо задуматися, як нам, християнам, поступати правильно. Маємо просити Господа про зцілення нас від ненависті, щоб могти любити навіть ворогів. Для нас, християн - українців, слова Ісуса про любов до ворогів сьогодні є великим викликом... це дуже не просто. Це можливо тільки завдяки Божій ласці, яка приходить у молитві. Молячись, ми станемо богоподібними істотами, гармонійними у стосунках з Богом і ближніми. Якщо хочемо бути вільними, мусимо просити про це у Бога», - зауважив єпарх Бучацький.

Єпископ пригадав вірним про строгий піст за мир в Україні і припинення війни, який зобов'язує вірних Бучацької єпархії УГКЦ щочетверга.

У цей день єпископ, освятивши престіл, тетрапод і проскомидійник, подякував місцевим жертводавцям та побажав щедрих Божих благословінь, здоров'я та многих літ життя.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Якщо хочемо бути вільними, мусимо просити про це у Бога», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/291221/005.jpg#joomlaImage://local-images/2021/291221/005.jpg?width=1152&height=768 Super User