«Чоловік вперше, за багато років, став на коліна до молитви», - учасниця реколекцій спільноти Подружні зустрічі

У Марійському центрі в с. Зарваниці, з Божого благословення, відбулися чергові реколекції спільноти «Подружні зустрічі», які стали глибоким духовним збагаченням для подружніх пар.

Цього разу у реколекціях взяла участь 21 пара з різних міст України: Бучач, Чортків, Львів, Житомир, Тернопіль, Збараж, с. Поляниця.

Учасники ділились своїми найщирішими враженнями та емоціями. За їх словами, поїхавши на реколекції, з ними сталось справжнє Боже диво, вони повністю по-новому переосмислили усе своє подружнє життя, зокрема, стосунки один до одного. Під час перебування у Зарваниці подружжя пізнали стільки корисного, чого не могли пізнати протягом кількох років. Тут було все: і сльози, і радість, і здивування, і відверті Сповіді.

Одна дружина засвідчила, що чоловік вперше, за багато років, став на коліна до молитви.

Ось враження учасників з прямих уст: «Кожного разу відчуття спокою, тепла Небесної Матері огортало мою душу. Реколекції нагадали про цінності в сім’ї, які у нашому суспільстві втрачаються. Ми 15 років не чули один одного, мало часу приділяли сім’ї. Переповнюють сльози радості. Впевнені, що сьогодні діти зустрінуть нових батьків. Вдячні Богові, що у потрібний момент привів нас сюди, таке враження, що зайшли в чисте джерело і вийшли зовсім інші. Зрозуміли, що Бог ніколи не прийде в сім’ю, якщо ми не скажемо: "ТАК". Реколекції це-дар від Бога, Божа благодать. Відчуваємо спокій, дуже душевна атмосфера, яка давно необхідна. Отож, любімо один одного, бо Бог є любов. Хто прийняв його любов по відношенню до себе, той може проявляти любов по відношенню до інших».

Духовні отці теж поділилися враженнями від духовних вправ: «Заглянувши в очі цих людей, стало насправді зрозуміло, що вони пережили повне відродження своїх подружніх стосунків. Саме тепер вони стали ще більше одним цілим, як нам заповідає Господь: «Чоловік покине батька свого і матір свою, і поєднається з жінкою своєю так, що стануть вони одним тілом» (Бут. 2, 24). Це був особливий час, у якому діяв Бог. Християнське подружжя грунтується на заповіді Любові «...як я був полюбив вас так і любіте ви один одного» (Йо:13-34). Любов – довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить. Любов ніколи не переминає… (ап. Павло)».

Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук так повчає: «Сучасній людині катастрофічно бракує часу. Видається, що сьогодні світ набирає щоразу більшого ритму. Усі кудись біжать… Батьки не мають часу виховувати своїх дітей, чоловік не має часу подивитися очима любові на свою жінку. Діти не мають часу розповісти своїм батькам, чим вони живуть, що їх болить. Бог-Отець дав нам час, в якому ми живемо. Лише тоді, коли ми вірою можемо торкнутися джерела часу, тоді здатні зупинитися на мить й відчути, що все те, чим ми часто клопочемося, – другорядне».

Реколекції для подружніх пар – це чудовий час для подружжя, щоб побути разом, відновити почуття, поглибити взаємну любов чи наново відкрити її, навчитись розуміти одне одного та долати конфлікти.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Чоловік вперше, за багато років, став на коліна до молитви», - учасниця реколекцій спільноти Подружні зустрі https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/251221.jpg#joomlaImage://local-images/2021/251221.jpg?width=1260&height=840 Super User