«Побачмо, скільки Бог доброго зробив для нас», - Владика Димитрій

В неділю, 4 грудня 2021 р. Б., Владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ - єпарх Бучацький, у Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра та Павла в м. Чорткові повчав вірних, згідно недільного Євангелія.

Зокрема, єпископ сказав: «Господь зробив два чуда, які між собою різняться. Перше чудо - без словесного прохання потребуюючої жінки. Господь не бачив, не чув її, але відчув її віру. Господь має з нами зв'язок через віру. Тільки сильна віра, не слова і не прохання, дали здоров'я кровоточивій жінці. Друге чудо - теж зв'язане з вірою. Слова Ісуса до Яіра: «Не бійся, тільки віруй», були покріпляючими у безмірному горі батька. Тато дівчинки, не маючи жодних підстав, вірив Словам Господа».

«Господь робив чуда і в Старому Звіті, але в Новому Завіті пропонує і запрошує нас вірити в Ісуса Христа - Бога, який став людиною. Ісус Христос, будучи Богом, стає людиною, саме для того, щоб ми знали, як Він дорожить кожним із нас, як дуже нас любить. Ісус прийшов , щоб послужити і нам показати, як ми маємо служити», - продовжив єпарх Бучацький.

«Суть не в чудах, а в переміні людського серця, завдяки Божій ласці. Сучасний світогляд людини може змінити тільки реальний спосіб життя християн, які живуть не коштом інших, а вміють служити іншим, як це робив Ісус. Ми маємо дуже багато чуд, надприродніх речей в житті особистому, родини, Церкви, України. Вміймо бачити скільки Бог доброго зробив для нас. Сьогодні, в День волонтера, ми пригадуємо Майдан, як багато людей доброї волі чинили добро одні одним молитвою і вчинками. Пізніше наша Армія руками волонтерів набрала нового обличчя. Всі ці дії наших волонтерів - є паростки нового життя, Царства Божого, нової України. І в теперішній час, щодня молімося, в четвер, згідно вказівок єпископату УГКЦ, стараймося зберігати строгий піст і пам'ятаймо, що з нами Бог! Не біймося, тільки вірмо, бо Україна - це справа не тільки наша, це і Божа справа, Богові на Україні теж дуже залежить», - закликав Владика Димитрій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Побачмо, скільки Бог доброго зробив для нас», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/101221/003.jpg#joomlaImage://local-images/2021/101221/003.jpg?width=1023&height=768 Super User