Освячення меморіальної дошки пластуну Володимиру Федорчуку

14 жовтня 2021 р. Б. Владика Димитрій на Підгаєччині освятив меморіальну дошку пластуну, керівнику Підгаєцької станиці, Володимиру Федорчуку, який, рятуючи свого учня, трагічно загинув.

Дошка відкрита за ініціативи Пласту, на фасаді будинку, в якому працював Володимир, як художник.

Володимир Федорчук, в той час, коли Україна потребувала відважних синів, проявив себе як патріот, був учасником Революції Гідності, воював на Сході. Він відроджував Підгаєцьку станицю Пласту, часто організовував походи з дітьми.

Преосвященний Владика, звертаючись до присутніх, сказав: «Немає більшої любові, як віддати своє життя за близьких та друзів. Тут, на землі, починається наша дорога, а вічність потрібно шукати у Бозі».

Отець Микола Мидляк, капелан Підгаєцького пласту, розповів про історію створення пласту на Підгаєччині та наголосив, що життя не закінчується на землі, що воно продовжується на Небесах, куди Господь забирає найкращих.

Також до присутніх звернулися пластуни, друзі та рідні Володимира Федорчука, якого всі згадували із сльозами на очах, адже він був спокійним і врівноваженим ззовні, а в душі – справжнім воїном!

Дружина Володимира, Надія Федорчук, подякувала пластунам за організацію встановлення меморіальної дошки, а також рідним та друзям за всебічне сприяння: «Пройде час, минуть роки, минемося і ми, а меморіальна дошка Володимиру Федорчуку завжди нагадуватиме наступним поколінням Підгаєччини про добру, щиру людину – патріота, справжнього українця, який любив життя, природу, дітей, Пласт, Україну і Бога».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Освячення меморіальної дошки пластуну Володимиру Федорчуку https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/20102102/001.jpg#joomlaImage://local-images/2021/20102102/001.jpg?width=1053&height=768 Super User