«Якщо Ваші діти стали добрими християнами, то Ваше життя не є змарноване», - Владика Димитрій

10 жовтня 2021 р. Б. Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький, відвідуючи парафію Прокатедрального Собору Благовіщення Пречистої Діви Марії в м. Бучачі, згідно недільної Євангелії, звернувся до вірних: «Ми маємо багато талантів і дарів від Бога. Є особисті дари, якими людина вирізняється з поміж інших, коли їх розвиває. А є зовнішні дари, такі як: навколишнє середовище, цей чудовий Божий світ, природа, друзі, батьки і, навіть, вороги, теж дані нам нашим Творцем. Є і надприродні дари: віри, надії, любові. Всі ці надприродні дари отримуємо тоді, коли цього хочемо і вони розвиваються впродовж нашого життя. Живучи ними, ми отримуємо багато ласки, благословення і сили від Бога. Ці дари є дані нам, щоб ми ділилися з іншими людьми , якщо не ділимося, то вони згасають».

Далі Владика роздумував: «Один дар, який маємо всі ми, це є дар нашого життя. Якщо цей дар буде змарнований, то всі інші теж ніколи не розвинуться. Скільки було геніїв, які мали дари красномовства, розуму, але використовували їх не для добра. Дар життя, щоб не змарнувати, потрібно віддати для Бога. Є люди, які не мали яскравих Божих талантів, але жили вірою і тоді їхнє життя стало багатогранним прикладом для інших. Вони помножили свій дар віри. Не важливо скільки ти проживеш, а важливо як».

Єпископ навів приклади з життя сучасників, згадав про Ніка Вуйчича, який своїм життям вселяє віру і надію, будучи без рук і ніг. Також розповів про молодого юнака Карла Акутіса, який недавно був проголошений Папою святим, бо через інтернет зумів проповідувати Слово Боже, свідчити Бога через засоби комунікації.

Італійські ЗМІ пишуть про Карло Акутіса, як про «святого покровителя інтернету», вказуючи, що він використовував свої комп’ютерні навички, допомагаючи зі створенням інтернет сайтів для католицьких організацій. Карло Акутіс жив у Мілані. Він допомагав бездомним і церковним організаціям. У 15 років він захворів на лейкемію і помер. Про підлітка розповідають, що він глибоко цікавився релігією, захоплювався футболом та комп’ютерним програмуванням.

Завершуючи, єпископ підкреслив: «Якщо Ваші діти стали добрими християнами, чи посвятили життя Богові, то Ваше життя не є змарноване, руки Ваші не будуть порожні, коли станете перед Господом.

Молімось, щоб ми могли не боятися щедро ділитися дарами нашого життя в ім'я Христа, на Божу славу, на поширення Царства Любові.

Господь Бог через пророка Iсаю (41:10) каже до кожного з нас: «Не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Якщо Ваші діти стали добрими християнами, то Ваше життя не є змарноване», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/11102101.jpg#joomlaImage://local-images/2021/11102101.jpg?width=1600&height=1200 Super User