Блаженніший Святослав відвідав «Дім Милосердя»

18 вересня 2021 р. Б. Блаженніший Святослав Отець і Глава УГКЦ перед урочистостями з нагоди святкування 10-річного ювілею єпископської хіротонії Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ – Єпарха Бучацького відвідав «Дім Милосердя», що діє при Бучацькій Єпархії.

В Домі Милосердя Главу нашої Церкви зустріла п. Тетяна Дубина – директор закладу та працівники з дітьми з особливими потребами. В часі відвідин пані Тетяна розповіла Блаженнішому Святославу про основні етапи формування «Дому Милосердя» та про його функціонування, як також провела коротку екскурсію приміщенням «Дому Милосердя».

Про «Дім Милосердя»

Створення місійного благодійного центру «Дому милосердя» припадає на благословенний Господом 2013-ий рік. Саме тоді Бучацька єпархія Української Греко-Католицької Церкви на чолі з правлячим єпархом, Владикою Дмитром Григораком, спільно із батьками дітей з особливими потребами та волонтерами парафії Катедрального Собору Верховноапостольних Петра і Павла м. Чорткова вирішили заснувати ініціативну групу майбутнього «Дому милосердя», спрямованого на адаптацію та реабілітацію дітей-інвалідів. Очолила організацію віддана своїй справі, по-справжньому сонячна жінка, Тетяна Дубина.

Благодійна організація «Дім милосердя», без сумніву, називається тією, у якій покладена любов – «любов милосердна, терпелива і жертовна, любов радісна, всепрощаюча, любов незаздрісна, без гордості і зла, любов справжня».

За провидінням Божим, любов об’єднала усіх, хто по-особливому потребує її–неповносправних дітей з особливими потребами: психомовними, психоемоційними розладами, з відсталістю розуму, зі спектром розвитку аутизму, Дитячим церебральним паралічем, синдромом Дауна, осіб, залишених напризволяще, соціальних сиріт, одиноких матерів…

Такі різні, але такі рідні – усі, хто прагне «любити» і «бути любленими»…  

Прес-служба Бучацької єпархїі УГКЦ

 

Блаженніший Святослав відвідав «Дім Милосердя» https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/190921.jpg#joomlaImage://local-images/2021/190921.jpg?width=1200&height=900 Super User