«Будьмо багатими, але вільними», - Владика Димитрій

12 вересня 2021 р. Б. Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький з пастирським візитом відвідав парафію Перенесення мощей святого Миколая у с. Капустинці, Улашківського деканату.

Звертаючись до присутніх єпископ повчав: «Дивлячись в очі святих, на їхні лики на іконостасі, молячись, разом прямуємо до Господа. Але, на жаль, є речі, які нам перешкоджають йти до Царства Божого. Одна із цих спокус - багатство. Євангельський багатий юнак, хоч і виконував 10 Заповідей Божих, був недосконалий. Ісус запрошує його стати апостолом, а він відходить. Багатство стає юнакові на перешкоді. Хто хоче бути апостолом, не може бути бізнесменом. Духовенство: монахи, монахині, священики, єпископи не можуть займатися бізнесом, вони мають кинути все і йти за Ісусом. Проте, багатство не є злом, злом є сукупність і лінивство. Святий Августин каже, що золото є злом для злих, багатство є добром в руках добрих. Багатство не є пороком. Але якщо ти є скупий, то скільки би ти не мав грошей, все одно будеш нещасливий».

Далі Владика Димитрій продовжив: «Господь каже: «Роздай все і йди за мною», а це означає - віддай все з свого серця Богові, вмій ділитися з іншими, особливо з тими, хто бідніший від тебе».

«Мусимо працювати, щоб мати засоби до існування, достойно жити і вміти протримати свою сім'ю. Господь нас вчить, щоб ми працювали, але і вміли ставити правильні акценти. Важливо, щоб наші діти розуміли, що багатство не є пріоритетним у їх житті, а шукання Царства Божого. Будьмо багатими, але вільними. Вміймо ділитися, бо це є ознака дітей Божих», - підкреслив єпарх Бучацький.

Насамкінець Владика Дмитро освятив новий іконостас та подякував адміністратору храму о. Михайлу Ковальчуку та парафіянам за жертовність і любов до святині.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Будьмо багатими, але вільними», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/17092101.jpg#joomlaImage://local-images/2021/17092101.jpg?width=1280&height=894 Super User