«Прощати без Бога не можемо», - Владика Димитрій

Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький з Архиєрейським благословенням відвідав храм Святого Володимира Великого у с. Кругулець, з нагоди 25 років від початку віднови будови та освячення зовнішнього оздоблення храму.

Звертаючись до вірних, єпископ повчав про прощення, згідно надільного Євангелія: «Господь Бог нас не просить, а наказує прощати всім і все з усього серця. Також у молитві «Отче наш» ми теж просимо прощення, як і ми прощаємо нашим винуватцям».

Далі єпарх Бучацький продовжив: «Прощати розумом і волею легше, а з цілого серця важче, бо є такі образи, які глибоко зранили серце і це болить. Ісус каже: «Ви нічого не можете чинити без мене», то ж і прощати теж без Бога не можемо».

«Прощення є великий акт любові щодо ближнього, Бога і себе самого. Коли ми не можемо простити, то знаходимось у в'язниці свого егоїзму, своїх болів і образ. Ми самі собі шкодимо, коли тримаємо образу. Коли відчуваємо, що не можемо простити, просімо Господа, він нам у цьому завжди допомагав», - завершив Владика Димитрій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Прощати без Бога не можемо», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/images/2021/14092102.jpg#joomlaImage://local-images/2021/14092102.jpg?width=1024&height=768 Super User