«Ми всі віримо, що тіло Богородиці не було піддане зіпсуттю», - Владика Димитрій

28 серпня 2021 р. Б. в свято Успіння Пресвятої Богородиці у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

Звертаючись до вірних, єпископ сказав: «Небовзяття, або сон - так у нашій Церкві ми розуміємо Успіння Пречистої Діви Марії.Ми всі віримо, що тіло Богородиці не було піддане зіпсуттю. Для католиків від 1950 року це є догма, яку проголосив Святійший Отець Папа Пій XII, джерелом цієї правди є традиція. Апостоли знали цю правду і передали її нам».

«Ми всі віримо, що тіло Богородиці не було піддане зіпсуттю», - Владика Димитрій

«На відміну від Матері Божої і Ісуса Христа, ми всі є піддані наслідку гріха первородного. Для того, щоб нам увійти у вічне життя, маємо наслідувати святих, а найбільше Богородицю. Також і святі, теж є гідні до наслідування. Бог прославляє своїх святих через тіла. Наприклад: з мощей святого Миколая Мирлікійського вже витекли тони святого мира», - продовжив єпарх Бучацький.

«Але, суть не в тілі, а в душі. Бо саме душа приймає Слово Боже, і підпорядковуючи тіло, живе цим Словом. Жити покірно, по-євангельськи, як Марія, означає подарувати Богові за життя найбільший дарунок - свою волю, добровільно і свідомо, проявити смиренномудріє. Божа Мати так сильно любила Бога, що з радістю хотіла виконувати волю Божу, вона і нас цього вчить своїм життям та своїм успінням», - підкреслив Владика Димитрій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ми всі віримо, що тіло Богородиці не було піддане зіпсуттю», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/ Super User