«Йдімо дорогою за Христом, яка веде нас до вічного Тавору», - Владика Димитрій

19 серпня 2021 р. Б. в свято Преображення Господнього Архиєрейську Святу Літургію очолив Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, у монастирі отців Василіян в м. Чорткові.

Під час проповіді єпископ наголосив: «Ісус на горі Таворі преобразився, засвітившись, як сонце. Це преображення апостоли відчули у своїй душі, а не просто побачили фізичними очима».

Далі Владика продовжив: «Бог є буття, що може дати нам себе відчути, нашими людськими відчуттями. Тож апостоли, які відчули, сказали: «Господи, добре нам тут бути». Цей стан неземного блаженства є стан присутності Бога. Це є стан, який чекає нас усіх у небі, такий стан мали наші прародичі Адам і Єва. Як нам вернутися до того блаженного стану, як знайти нам дорогу до Бога? Святі отці кажуть, що не можна шукати стану блаженства, а шукати Бога. Метою людини є бути подібним до Бога і це є правильна дорога. Стан блаженства не є самоціллю, Бог дав і Бог забрав».

«Шлях християн є переміна, постійне преображення. Богопосвячені особи є ближче до Бога, їх завдання - вказувати усім шлях до Христа, таке їх покликання. Йдімо дорогою за Христом, яка веде нас до вічного Тавору», - завершив єпарх Бучацький.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Йдімо дорогою за Христом, яка веде нас до вічного Тавору», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/ Super User