«Ми теж маємо виконати свою місію, як християни», - Владика Димитрій

23 травня 2021р. Б., Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Святу Літургію у храмі святого великомученика Димитрія, в с. Самолусківці.

Звертаючись до вірних підчас Євангельської проповіді, єпископ сказав: «Слухаючи розповідь про розслабленого, бачимо, що саме гріх, в цьому випадку, є причиною хвороби. Але в житті не завжди так є. Що таке гріх? Гріх - це найбільше зло, свідоме і добровільне переступлення Божих заповідей. Бог дав нам закони, які можемо помістити в дві заповіді любові. Наше завдання - відрізнити добро від зла».

Владика Димитрій продовжив: «Те, що Христос воскрес, є історичним фактом. Ісус смертю подолав смерть, тут мова про смерть духовну, ту, яка відриває нас від Бога. Бо смерть якраз і є наслідком гріха. Попавши у рабство гріха, людина сама не могла вийти із тенет смерті, тільки Господь своєю смертю подолав цю смерть. Якщо душа існує без Бога, то це і є смерть для неї. Життя на землі є приготуванням до вічного життя, вічної радості в Бозі. Подібно, як дитина у лоні матері формується до народження, так і людина через пізнання Бога і Його волі формує своє відношення до Творця вже тут, на землі, довіряючи Йому».

«Тому маємо переглянути своє життя, як ми віримо і в кого ми віримо. Христос прийшов нас спасти, Він був розп'ятий на хресті, воскрес, бо для правдивої любові немає жодних перешкод. Важливо, щоб і ми теж вміли любити, підтримати ближнього, допомогти йому, розрадити, бути відкритими на потреби інших, бо це наш час , коли ми теж маємо виконати свою місію, як християни. «Якщо не жити заради любові , то життя втрачає сенс», - казав Святий Франциск . Справжнє щастя є у правдивій християнській любові до Бога і ближнього», - завершив проповідник.

Також єпископ подякував парафіянам за оновлений ремонт святині і привітав о. Миколу Череватого, якому того ж дня уділив у його рідному селі Таїнство Священства.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ми теж маємо виконати свою місію, як християни», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/ Super User