«Жінки мироносиці показали вірність Христу», - Владика Димитрій

Преосвященний владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, відвідав спільноту сестер мироносиць у м. Івано-Франківську 16 травня 2021 р. Б..

У третю неділю після Пасхи Свята Церква спогадує пам’ять жінок мироносиць. Це ті жінки, які в неділю, на світанку, поспішали до гробу Господнього з миром в руках, щоб намастити мертве тіло свого Божественного Вчителя. З цієї нагоди Преосвященний владика Димитрій очолив Божественну Літургію.

У своєму слові, до спільноти сестер мироносиць, єпископ наголосив, що «Жінки мироносиці є прикладом живої віри в живого воскреслого Спасителя-Месії. Вони повірили у Воскресіння Спасителя, не побачивши Його тіла, перебороли страх нерозуміння і сповістили учням цю радісну новину».

«Жінки мироносиці показали вірність Христу», - Владика Димитрій

Владика зазначив: «Жінки мироносиці показали вірність Христу не тільки у час його життя, але й після Його кончини і воскресіння. Так, і кожний християнин, учень Ісуса, має плекати особисту вірність Господу за будь-яких життєвих обставин та викликів».
Після Літургії єпископ привітав всіх сестер мироносиць зі святом, побажав вірності Воскреслому Господу і Вчителеві, рясних покликань та уділив архієрейське благословення.

На завершення святкування із словами вдячності звернулись до Преосвященного владики Димитрія капелан сестер мироносиць у м.Івано-Франківську о. В. Лось та настоятелька с. А. Маслій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Жінки мироносиці показали вірність Христу», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/ Super User