6 вересня високопреподобний о. Дмитро Григорак, ЧСВВ, Апостольський Адміністратор Бучацької єпархії прибув з візитом до с. Мухавка, що на Чортківщині, щоб в урочистий спосіб посвятити розпис стін храму та престіл церкви преподобної Параскеви Тарновської. Парафіяни багато-чисельною громадою зустрічали духовного пастиря на чолі зі своїм настоятелем о. Дмитром Ненчиним та деканом о. Дмитром Подобою.

Після освячення художнього розпису храму та престолу Апостольський Адміністратор у співслужінні понад 17 священиків очолив Божественну Літургію. Вперше на ново-посвячений престіл зійшла Божа Благодать присутності Всевишнього з рук о. Дмитра.

Апостольський Адміністратор звернувся з духовним пастирським словом, наголошуючи про відданість людини в Христовому Винограднику. «Ми, люди є тими виноградарями, нам дане наше життя в оренду, і Творець вправі очікувати від нас плодів, але ми дуже часто чинимо так само, як євангельські виноградарі. Ми відмовляємося від Бога, забуваємо, що ми лишень земний порох, і намагаємося заволодіти тим «Виноградником». І тут постає, знову ж, те саме, питання Христа, що зробить власник виноградника з тими виноградарями?». Це питання заставляє задуматися усіх і кожного зокрема над своїм прожитим життям, чи ми готові зустрітися з «Власником виноградника», звичайно що велика частина доходу залишається в орендарів, але чи ми маємо зготовані плоди, які поправу належать Власникові – неба і землі, всього видимого і невидимого. Що ми можемо Йому запропонувати?..

Після Божественної літургії Апостольський Адміністратор подякував настоятелеві Церкви преподобної Параскеви о. Дмитру Ненчину за його старання та сумлінну працю на парафії. В особливіший спосіб о. Дмитро Григорак подякував усім парафіянам за їхню жертвенну працю для оздоблення Божої Святині, а також відзначив грамотами жертводавців та меценатів.

Прес-центр  Бучацької єпархії

Відвідини с. Мухавка https://buchacheparchy.org.ua/ Super User