Вертеп спільноти «Подружні Зустрічі»

14 січня 2016 р. Б. ми всією нашою дружньою спільнотою «Подружні Зустрічі» прославили Бога вертепом у Соборі Верх. Апп. Петра і Павла. Як дехто ділився: «Я навіть не можу передати словами стан моєї душі, ті неповторні емоції, що охоплювали серце». Цю Святкову атмосферу створили радість від спільного колядування, спілкування, ніжного та натхненного співу діточок, молитовного духу, і в той час дуже відповідального й творчого ставлення до цього заходу дорослих. Дуже приємно, що проявити себе мали можливість всі. Вертеп потребував більше часу на репетиції, ніж на саму коляду. Однак ми могли бути живими і наочними «декораціями» на Його святі, та у театральний спосіб донести істину, що Бог так полюбив світ, що зійшов з висоти небес на землю до найменших глядачів.

Маленькі діти перетворились у вправних акторів та співаків, молодь вразила своєю цікавістю та заангажованістю у спільну справу.

Сімейний вертеп – це унікальна можливість різним людям за освітою та віком зібратися разом. Послужити новими талантами про які більшість і не здогадувалась. Та водночас чудова нагода розкрити духовний зміст українських традицій через призму сім’ї. В нашому вертепі співали всі, серцем і устами, дорослі і малі. Також ми відвідали нашого духовного батька Преосвященного Владику Дмитра, який своєю присутністю, спільним співом, надихав на нові звершення, а під час гостини підтримував втомлених, потішав засмучених.

Особлива подяка нашим активним мирянам, які відгукнулися на пропозицію, які організувати цей вертеп з великою любов’ю та натхненням, дали відчути неперевершений смак української коляди.

Повідомив о. Іван Микитюк

Вертеп спільноти «Подружні Зустрічі» https://buchacheparchy.org.ua/ Super User