Соборчик на тему: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»,   при Катедральному Соборі Верховних Апп. Петра і Павла, відбувся    29 березня 2014 р.Б..

 На даному заході  особлива увага була присвячена важливості  існування і діяльності кожної повноцінної парафії, а саме - дияконії.

Дияконія (свідчення любові та справи милосердя) – це служба милосердної любові, яка є свідченням християнської віри. У грецькому розумінні передусім йдеться про цілком конкретні дії матеріальної служби, як наприклад, про «службу при столах». Тому дияконія – це також поєднання засобів та методів, що використовуються Церквою, спрямованих на покращення життя людей. Це вид служіння Богу, виконання Його заповіді любові до ближнього, а не служби заради збагачення чи кар’єри.

Соборчик розпочався із вступного слова отця - пароха Андрія Лемчука. Пізніше о. д-р  Мирослав Думич зробив невеличку доповідь про дияконію в Церкві. Було представлено види служіння в Церкві: літургія, євангелізація і катехизація, дияконія. Парафіянам Собору було наголошено про потрійне завдання Церкви: проповідування Божого Слова (kerygma-martyria), здійснення Таїнств (leiturgia) і вчинків  любові (diakonia). Про це роздумували, читаючи енцикліку Папи Римського Бенедикта XVI Deus Caritas Est.

Після виступу, деякі із свідків підпілля нашої Церкви (парафіяни собору Петра і Павла), поділилися своїм пережиттям, служінням, своєю дияконією, яку вони сповняли в ті нелегкі, але дуже важливі часи існування нашої Церкви в підпіллі. Серед них, хто свідчив про служіння (дияконію) нашим підпільним єпископаи і священикам, була наша парафіянка п. Ольга Фостик, яка наголосила на важливості служіння також і в сьогоднішній час один одному, на важливості служіння всім тим, хто потребує живого свідчення на парафії, про люблячого нашого Бога.

Завершився соборчик спільним молебнем до Туринської плащаниці, якої копія перебувала між нашими вірними протягом тижня (22 – 30 березня 2014 р. Б) в Соборі Апп. Петра і Павла.

Адміністрація Собору

Соборчик на тему «Дияконія» при Катедральному Соборі Верховних Апп. Петра і Павла м. Чорткова https://buchacheparchy.org.ua/ Super User