"Архангельським голосом кличемо до Тебе, Пречиста: "Радуйся благодатна, Господь з Тобою"(Величання празника)."Днесь спасення нашого начало і від віку таїнства явління: Син Божий сином Діви стається" (Тропар празника).

Ось таким похвальним гимном наша Церква вітає празник Благовіщення Пресвятої Богородиці, називаючи його початком нашого спасення. І слушно, бо цей празник належить до найважливіших свят нашого церковного року. Про його важливість говорить уже сама назва в наших богослужбових книгах: "Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії". Святий Атанасій Великий († 373) у своїй проповіді називає Благовіщення першим серед празників, бо воно починає спасення людського роду. Основа цього празника — це радісна подія Благовіщення, записана у святого Луки (1, 26-28). Благовіщення дає початок цілому ряду великих таїнств із життя Ісуса Христа і Його Пресвятої Матері. Празник Благовіщення належить не тільки до 12 великих празників нашої Церкви, але його служба береться навіть тоді, коли він випаде на Квітну неділю, Велику п'ятницю чи Христове Воскресення.

В церкві Святого Апостола Івана Богослова цього року по- особливому урочисто  святкували празник Благовіщення Пресвятої Богородиці.  Капеланом Чортківського СІЗО

о. Андрієм Лемчуком було відправлено Богослужіння з нагоди празника та освячено новий фелон. Волонтерами УГКЦ Бучацької єпархії для засуджених був продемонстрований фільм на духовну тематику. Духовне виховання є важливою складовою колективного впливу на засуджених та ув’язнених і невід’ємною частиною виховного процесу.

Начальник ВСПС групи СВПР
Чортківського слідчого ізолятора
капітан вн. сл. Кузяк І.В.

ПРАЗНИК БЛАГОВІЩЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ В СЛІДЧОМУ ІЗОЛЯТОРІ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User