23 жовтня 2008 року у конференційному залі Бучацької єпархії, з благословення Апостольського Адміністратора о. Дмитра Григорака, ЧСВВ, відбулася прес-конференція, на якій духовенству та мирянам було представлено загальні засади і поняття про Недержавний пенсійний фонд (НПФ) "Покрова".

Учасниками прес-конференції, які розповіли про пенсійний фонд, були: о. Василь Копичин, голова Наглядової ради НПФ "Покрова" та п. Володимир Ульянов, голова Наглядової ради "Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів" і компаній з управління активами "Всесвіт".

Офіційно свою діяльність Недержавний пенсійний фонд "Покрова" розпочав 1 вересня 2008 року після підписання необхідних договорів з Всеукраїнськім адміністратором пенсійних фондів, Компанією з управління активами "Всесвіт" та банком-зберігачем (Ощадним банком України). Його засновником є Блаженніший Любомир, як голова Керівного центру "Патріарша курія УГКЦ". Одним з  головних мотивів фонду слід підкреслити забезпечення надійного довгострокового збереження пенсійних вкладень, безумовне гарантування прав і законних інтересів учасників фонду з моменту укладення пенсійного контракту і виплата в майбутньому недержавної пенсії, яка не впливатиме на розмір державної пенсії. Першим завданням фонду є забезпечити гідну пенсію для священнослужителів та мирян.

Презентація Недержавного пенсійного фонду "Покрова" в Бучацькій єпархії. https://buchacheparchy.org.ua/ Super User