СТРИЙ. Збунтовані Підгорецькі монахи, що конфліктують з Католицькою Церквою 15 серпня 2008 року вдерлися до будинку Єпархіального управління в Стрию. Почали нахабно і по хамськи поводитися, застосували фізичну силу проти Владики Тараса (Сеньківа) та о. Тараса Пошивака. Стрийська єпархія звернулася до місцевої міліції з проханням розслідувати факт нападу трьох монахів-зловмисників.

Присутні в канцелярії священики із ганьбою та стидом вивели бунтарів з будинку канцелярії. Троє Підгорецьких бунтарів належать до групи збунтованих священиків, що самовільно і незаконно, всупереч приписам Католицької Церкви проголосили себе єпископами. Неадекватно оцінюючи навколишню дійсність вони безпідставно уявляють себе проводом УГКЦ, а всіх законних Католицьких єпископів вважають неправдивими.

Збунтовані Підгорецькі монахи, як вовки в овечих одежах, роз’їжджають по єпархіях України, очорнюють добрі імена, принижують честь і гідність єпископів та священиків, роблячи їх нібито приналежними до своєї збунтованої групи.

о. Павло Худ
керівник Прес-служби Стрийської єпархії

Збунтованих Підгорецьких монахів прогнали з канцелярії Стрийської єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User