«Віра - це є особистий зв'язок з Богом», - Владика Димитрій

22 серпня 2021 р. Б. Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, очолив Архиєрейську Святу Літургію у храмі Святого Архистратига Михаїла УГКЦ у с. Слобідці.

Звертаючись до вірних, єпископ сказав: «Освячення престолу у Вашому храмі - це велика подія, для Вас і Ваших нащадків, з нагоди якої ми всі тут разом молимось. Престіл – це місце, де Господь багато разів буде перемінювати хліб і вино на своє Тіло і Кров. Немає місця святішого на землі, де Господь нам являється в особливіший спосіб на землі».

Далі Владика повчав: «Сьогоднішнє Євангеліє оповідає нам, як апостол Петро йшов по воді. Ми не можемо йти по воді, це проти законів фізики. Але, з вірою, Петро йшов, зробив крок в бурхливу, темну воду і пішов, бо Ісус його покликав. Тільки коли засумнівався ,тоді почав потопати. Господь є з нами завжди, але Він діє тоді, коли ми просимо: «Господи , допоможи нам». Саме ходіння по воді нас не спасає, нас спасає Господь».

«Віра-це є особистий зв'язок з Богом. Цей зв'язок треба плекати і свідомо вибирати, робити добрі справи. Замало часто сповідатися, потрібно своїм життям свідчити любов до Бога і ближнього. Бажаю всім нам бути святими, знаками віри, знаками присутності Бога у цьому світі. Даю кожному з вас просту пораду. Якщо хочеш бути сильним - молися, якщо хочеш бути щасливим - люби, якщо хочеш бути святим – терпи», - завершив Владика Димитрій.

«Віра - це є особистий зв'язок з Богом», - Владика Димитрій

Також в цей день єпарх Бучацький нагородив настоятеля храму Архистратига Михаїла, УГКЦ о. Любомира Іванишина золотим хрестом.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Віра - це є особистий зв'язок з Богом», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/ Super User