«Ісус молився за тих, які увірують, за нас», - Владика Димитрій

13 червня 2021 р. Б. в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла Архієрейську Божественну Літургію звершив Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький.

Під час проповіді єпископ сказав: «Сьогодні Церква поручає нам роздумувати над Архиєрейською молитвою Ісуса Христа. Перед страстями Господь молився вголос. Перша частина - розмова з Отцем про спасіння, друга - про учнів, щоб їх світ не поглинув і третя - про тих, хто ще не увірував, про нас з вами і про тих, хто зараз ще не вірує».

Далі єпископ повчав: «У християнстві Бог став людиною. Перша єресь, яку хотів посіяти Арій, що Ісус не є Бог, не вдалася. Бог став одним із нас з любові, яка нас не осуджує, а спасає. І цю правду відстояли отці Ніккейськго Собору, який відбувся 325 році, за участі 318 єпископів. Церква не є громадська організація, а діло Боже, і Святий Дух провадить нею. На Соборі ще раз потвердили, що Отець одноістотний з Сином, Бог є триособовий. Ісус Христос є вповні людина, тільки без гріха і вповні Бог. Ми віримо в це і для нас це сприйнятливо. Але є ще і багато, які не вірять, є багато сект, які викривлюють чи перекреслюють Божество Ісуса. Наприклад свідки Єгови, вони не є християнами».

«Ісус воскрес із мертвих і є живий серед нас. В Літургії Господь служить нам, він є центральною особою. У своєму вознесінні Господь відходить, щоб бути у Євхаристії з кожним з нас дуже глибоко і близько. Ісус молився за тих, які увірують, за нас. Ми маємо нести віру в Ісуса живого там, де ми є кожного дня», - завершив Владика Димитрій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ісус молився за тих, які увірують, за нас», - Владика Димитрій https://buchacheparchy.org.ua/ Super User