Молода Бучацька єпархія, яка живе і розвивається, потребує нової життєдайної сили та досвіду. Звичайно, єпархія не може розвиватися без співпраці з іншими єпархіями чи організаціями, в тому числі і закордоном. І саме налагодження такої співпраці та обмін досвідом було основною метою службового візиту Апостольського Адміністратора. Адже тісна співпраця з церковними структурами в Україні та по всьому світі підкреслює вселенський вимір Христової Церкви, її розвиток і динамічність. Під час поїздки з 11 по 29 лютого 2008 р. о. Дмитро провів численні зустрічі з єпископами та працівниками єпархіальних управлінь. Головною темою розмов була міжєпархіяльна співпраця, обмін досвідом.
o. Адміністратор провів зустріч з Єпископом Петром Криком, Апостольським Екзархом для українців в Німеччині, який гостинно прийняв його до своєї обителі.
Заслуговує уваги і візит до Парижу, де 24 лютого у катедральному храмі о. Апостольський Адміністратор співслужив Святу Літургію разом з Кир Михаїлом Гринчишином ЧНІ, Апостольським Екзархом для українців у Франції, який святкував 79 день народження. Св. Літургію співслужив також о. парох Михайло Романюк, який ревно і плідно працює для Божого люду, розсіяного по Парижі і околицях та Бельгії. Особливий зв'язок з о. Михайлом виражений через те, що о. Парох є вихідцем з Бучацької єпархії, де народився, вчився та працював, спочатку як вчитель, а згодом як душпастир. Святу Літургію також співслужили о. Тарас Крупач, о. Терентій Цапчук ЧСВВ, о. Симеон Манько ЧСВВ.
При українській парафії cв. Володимира у Парижі жертвують себе Господеві Христові та українському народові Сестри Служебниці, через молитву і працю на Божій ниві.
Зерна міжєпрхіяльної співпраці вже посіяні. Тепер потрібно їх плекати, зрощувати, щоб принесли щедрі плоди для Слави Божої, добра Бучацької Єпархії та для спасіння безсмертних душ.

о. Симеон Манько ЧСВВ
секретар Апостольського Адміністратора Бучацької єпархії УГКЦ
Службовий візит Апостольського Адміністратора Бучацької Єпархії УГКЦ о. Дмитра Григорака ЧСВВ в країни Єврос https://buchacheparchy.org.ua/ Super User