Благодійний проект Української Греко-Католицької  Церкви під гаслом «З вірою і любов’ю» 9 вересня завітав до м. Чорткова. У концерті взяли участь зірки  популярної української сучасної пісні: гурти «Горгішелі», «Гудімов», «С.К.А.Й.»,вокальна формація «Піккардійська терція», Дарина (Мамай) Сумська, Тарас Петриненко та Тетяна Горобець і звичайно неперевершений ведучий Ігор Мірошниченко.

Це  дійство відбувалося на центральному стадіоні міста. Майже з усіх куточків Бучацької єпархії з’їхалися бажаючі відпочити духовно, насолоджуючись співом своїх улюблених виконавців, а за одне спричинитися пожертвою до побудови патріаршого собору в м. Києві. На концерті бала присутня велика кількість духовенства разом з своїм духовним наставником, Апостольським Адміністратором Бучацької єпархії о. Дмитром Григораком, ЧСВВ. Прийшло на концерт близько 5-ти тисяч людей.Під час концерту відчувалася тепла атмосфера та певна позитивна енергетика спілкування між виконавцями і глядачами.

В одному з інтерв’ю Блаженніший Любомир зазначив: «Коли ми почали дискутувати над цим проектом, я зрозумів, що можемо дати людям далеко більше, ніж просто видовище… Дехто може вважати, що успіх цих концертів залежить від того, як глибоко сягнемо у наші кишені. Але правдою є те, що він залежить від того, як широко відкриємо вуха нашого серця для сприйняття краси, для сприйняття духовних вартостей, які криються в красі… Щоби ми з них вийшли кращими людьми».

Самі  музиканти зізнаються, що ці концерти є благородною справою і носять релігійний характер, а тим самим ламають стереотипи, щодо релігія і український рок несумісні речі. Адже моральний аспект мистецтва, музики, в тому числі і року, залежить від того, на що він спрямований. Якщо спрямування є благородним, то і сам рок облагороднюється.

Кожна вікова категорія залишилася задоволеною після концерту, кожен віднайшов «свій бальзам на душу». А музиканти зарядженні позитивом емоцій від глядача взяли курс на Тернопіль.

Концерти відбуватимуться у таких містах: 12 вересня – Тернопіль, 13 вересня – Івано-Франківськ, 14 вересня – Чернівці, 15 вересня – Коломия (Івано-Франківщина), 16 вересня – Долина (Івано-Франківщина), 17 вересня – Стрий (Львівщина), 20 вересня – Брошнів (Івано-Франківщина), 21 вересня – Жовква (Львівщина), 22 вересня – Львів.

Прес-центр  Бучацької єпархії

 

«З вірою і любов’ю» у Чорткові. https://buchacheparchy.org.ua/ Super User