alt 

5 серпня в Улашківській святині духовенство та миряни святкували день Папської базиліки Святої Марії Більшої (Santa Maria Maggiore). Оскільки монастирська церква Улашківської обителі Отців Василіян  піднесена до гідності базиліки, яка отримала СПОРІДНЕНУ ДУХОВНУ ЄДНІСТЬ з Папською Базилікою Святої Марії Більшої (Santa Maria Maggiore) у Римі, а також Апостольська Пенітенціарія надала Привілей особливої ласки Папського Повного Відпусту для цього чудотворного місця.

31 травня 2009 р.Б, під час урочистостей в Улашківському василіянському монастирі про це офіційно оголосив Канонік Базиліки Святої Марії Більшої Преосвященний владика Іриней Білик, ЧСВВ: «Це встановлення духовного зв’язку з Папською Базилікою Святої Марії Великої, набувається особливої духовної єдності з цією базилікою, силою чого надається особливого Папського апостольського Благословення і у випадках спеціальних, надається право уділення привілею ласки Повного Відпусту, яким втішається сама  Базиліка Святої Марії Великої, а саме:

1. У храмове свято Папської Базиліки Santa Maria Maggiore 5 серпня;

2. У храмове свято Вашої святині;

3. У всі Марійські свята;

4. Один день в році, який довільно вибере собі кожний віруючий;

5. Кожного разу коли приходить побожна група прочан та бере участь в урочистих відправах у Храмі.

Отже ці Повні  Відпусти дозволено надавати у храмі Різдва Матері Божої в Улашківцях, Бучацької Єпархії УГКЦ.

Повний Відпустце повне та цілковите прощення перед Богом дочасної кари за гріхи, провина яких уже стерта. Відпуст досягає християнин, відповідно наставлений, через посередництво Церкви, яка як служителька Відкуплення розділяє і дає його своєю владою зі скарбниці заслуг Христа і святих. Кожний вірний може здобути відпуст для себе або для померлих.

Саме в день Папської базиліки духовенство та вірні прибули до стіп ікони Улашківської Пресвятої Богородиці з молитвою та вірою щирого прочанського серця, просячи в Неї заступництва та опіки, для себе та родини і цілого нашого народу.

Урочисту Святу Літургію очолив ректор Улашківської базиліки Різдва Пресвятої Богородиці о. Теодозій Крецул, ЧСВВ, співслижили також Отці Василіяни та єпархіальне духовенство. По закінченні якої відслужили молебен до Пресвятої Богородиці та освятили воду. Отримавши Папський відпуст, покріпленні та піднесенні духом, духовенство та вірні повертались до своїх домівок наповнені Божою благодаттю.

Улашківська обитель Різдва Пресвятої Богородиці чекає і надалі нових прочан, які будуть отримувати Привілей Повного Папського Відпусту.

Прес-центр Бучацької Єпархії УГКЦ.

День Папської базиліки святкують і в Україні https://buchacheparchy.org.ua/ Super User