Переповненні і наші серця вдячності до блаженномученика  о. Ємільяна Ковча за взір батька, християнина, священника а перш за все за ідеал ближнього згідно з словами Христа які Він засвідчив словом і ділом. Він дякував Богові за те що удостоївся терпіти ради Бога і ближнього а ми дякуємо за Нього як безцінний дар для нас, духовенства та вірних. Саме Він удостоївся стати покровителем душпастирів УГКЦ переслідуваної, гоненої,  нищеної але не знищеної, саме тому що мала таких вірних синів як о. Ємільян Ковч.

Понад двадцять років невтомно працював о. Ємільян в м. Перемишлянах на Львівщині будучи там парохом. Тепер Перемишляни зустріли Його прах, як праведника та ісповідника віри. Два місця особливо пригадують  нам про покровителя священників це концтабір Майданек, біля Любліна де довершилася Його жертва та Пермишляни.

29 березня 2009 р.Б духовенство УГКЦ враз з вірними торжественно розпочали святкування Архієрейською Літургією в храмі Святого Володимира та Священномученика Омеляна (Ковча) яку очолив Владика Юліян (Гбур). Йому співслужили шість єпископів УГКЦ з Івано-Франківська, Тернополя, Луцька, Одеси, Жовкви і Стрия та апостольський адміністратор з Бучачської Єпархії о Дмитро Григорак ЧСВВ. Делегатом Перемисько-Варшавської митрополії УГКЦ був о. мітрат Степан Батрух із Любліна (Польща), саме Він урочисто передав прах блаженномученика Ємільяна Ковча.

Після закінчення Божественної Літургії встановлено місійний хрест та урочистим походом всі присутні пішли вулицями Перемишлян до храму св. Миколая де тривалий час служив о Ковч, там відслужено молебен до священномученика Омеляна

Опісля Владика Тарас (Сеньків), Єпископ-помічник Стрийської єпархії, біля церкви освятив камінь із плитою, на якій викарбувано трьома мовами гасло життя о. Ковча. Вислів «Тут я можу бачити Бога – Бога, який один для всіх нас» викарбуваний українською, польською та англійською мовами. і показував готовніть блаженного послужити навіть в умовах смерті в концтаборі Майданек, де отця було спалено разом з іншими в'язнями.

Дякую Богові за його ласкавість для мене https://buchacheparchy.org.ua/ Super User