З благословення Апостольського Адміністратора отця Дмитра Григорака ЧСВВ у місті Чорткові 19 лютого 2009 року засновано молодіжне християнське товариство українських студентів католиків “Обнова”.

Товариство українських студентів католиків “Обнова” – одне з найстарших студентських об’єднань в Україні. Сама назва Товариства вже говорить про те, що своєю діяльністю воно охоплює академічну, тобто студентську молодь.

ТУСК “Обнова” заснована митрополитом Андреєм Шептицьким у м. Львові 1930-го року з метою християнської місійної та виховної діяльності серед українського студентства, в якій підтримувала Товариство Церква.

Девіз спільноти “Обновити все у Христі” говорить сам про себе. Нашим покровителем є архистратиг Михаїл.

Товариство від самих початків представляло українську молодь на міжнародному рівні. На даний час воно є членом Pax Romana, Європейського Об’єднання Картель, а також активно співпрацює з Міжнародною Організацією Молодіжних Християнських Рухів.

Одним із основних завдань Товариства є духовне формування чи виховання духовності студентської молоді. А виконується це з допомогою різних заходів та презентацій, які стали невід’ємною частиною нашої діяльності. Ці презентації присвячені релігійним та національним святам. Святкування об’єднують часто не тільки членів Товариства, а й їхніх родичів та друзів. На сьогодні Товариство “Обнова” існує у Львові, Чернівцях, Тернополі, Івано-Франківську, Києві. Відтепер “Обнова” є і в нашому місті.

Цілями “Обнови” є:
  • духовний, інтелектуальний та фаховий розвиток її членів;
  • пропагування української культури та мистецтва;
  • формування української еліти.

Основним об’єднуючим чинником є те, що молоді люди, зокрема студенти, вчаться бачити світ духовними очима, краще розуміють значення віри в житті людини, вчаться жити по-християнськи, щоби своїм життям відповідати великій гідності називатися людиною.

Чим ми займаємося:

  • пропонуємо щотижневі зустрічі, – де спільно молимось, проводимо лекції та дискусії на актуальні тепер тематики. На зустрічі запрошуємо духовних осіб, відомих науковців та митців, викладачів, журналістів, цікавих людей.
  • організовуємо концерти, вистави та імпрези, конференції та семінари, прощі та дозвілля, різні цікаві поїздки. Займаємось організацією відпочинкових таборів як влітку, так і взимку, Новий Рік зустрічаємо разом у Карпатах. Влаштовуємо цікаві ознайомчі туристичні походи та спортивні змагання.

Все це проходить в дусі християнської братерської любові, що дає неабияку радість від участі у житті спільноти. В Товаристві панує любов – це головне – а від неї і повага, і щирість, і безліч щасливих емоцій та спогадів.

ТУСК “Обнова” https://buchacheparchy.org.ua/ Super User