Протягом трьох днів 26 – 28 листопада в м. Чорткові в приміщені єпархіального управління Бучацької єпархії проводилися лекції на тему цнотливості, контрацепції та аборту, які провів доктор медицини з Хорватії п. Антун Лісєц.

В перший день науки були проведені для жінок священиків Бучацької єпархії, а в два наступні дні для самих священиків. Пан Антун в загальному подав суть проблеми, контрацепції та аборту і навів страшну статистику вбивств, які масово проводяться в аборт аріях. А яка кількість вбивств чиниться на німо, не знаючи цього, адже, майже усі контрацептивні засоби мають абортивний наслідок. В більшості випадків зачаття відбувається і ембріон людини гине через зміну екології в лоні матері, дитина гине з голоду. Таким чином людство само себе прирікає на винищення – вбиває своїх ще не народжених дітей та калічить себе, своє здоров’я через контрацепцію, нищить в собі останні штрихи образу Божого і подоби.  

Єдино правильним вирішенням проблеми абортів, контрацепції, Сніду та інших венеричних хворіб для християн тай людства в загальному є цнотливість – дошлюбна чистота, а потім подружня вірність, каже пан Антун. Саме такий стиль життя є най безпечнішим для людини. З гідно з навчанням Церкви, кожна людина покликана жити в любові до Бога та ближнього, а коли союз з ближнім благословенний Богом, тоді людина є покликана бути співтворцем із Господом, даючи нове життя. Саме тому Церква не є проти статевості людини, але навпаки, Церква оберігає людську статевість, як дар, який людина має оберігати і користуватися ним правильно, згідно із задумом Творця.

Людина покликана бути співтворцем із Господом https://buchacheparchy.org.ua/ Super User