Нещодавно з офіційним візитом на Західноукраїнські землі прибув з Відня референт «Місія Про Європа» п. д-р. Отмар Колляр. Основною метою візиту, побачити реалії українського суспільно-церковного життя, для того щоб нав’язати тісну співпрацю. В рамках візиту відбулися зустрічі із ієрархами та представниками західноукраїнських єпархій УГКЦ.

В свою чергу п. д-р. Отмар Колляр відвідав Бучацьку єпархію. На зустрічі з Апостольським Адміністратором  о. Дмитром Григораком, ЧСВВ, обговорено актуальні справи та проблеми єпархії, про можливість співпраці. Також у формі діалогу проведена зустріч з духовенством, студентами Чортківської дяківсько-катехитичної  академії імені священомученка Григорія Хомишина. Референт «Місія Про Європа» зацікавився реалізацією єпархіальних проектів, відвідав катедральний храм святих апостолів Петра і Павла у м. Чортків. Зацікавився  Папським відпустовим центром при монастирі оо. Василіян с. Улашківці. Після спільної молитви перед чудотворною іконою Улашківської Пресвятої Богородиці, оглянув будівництво монастиря та ознайомився з подальшими планами реконструкції будинку для паломників у Марійському духовному центрі. Після цього побував у приміщенні відновлюваної Язлівецької катехитичної школи. Свій візит п. д-р Отмар Колляр закінчував оглядом будівництва прокатедрального храму у м. Бучач.

На закінчення референт Папської організації «Місія Про Європа» виявив своє зацікавлення у подальшій співпраці на благо Христової церкви.

Візит представника Папської організації «Місія Про Європа» в Україну. https://buchacheparchy.org.ua/ Super User