Чин умивання ніг у Великий Четвер

2 травня 2024 р. Б. у Великий Четвер Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив служіння Вечірні з Літургією святого Василія Великого в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра в Павла.

Великий Четвер розпочинає важливі події Страсного тижня, які по-особливому відображені в чинопослідуванні Вечірні з Літургією. Глибоко духовні стихири та читання з Вечірні дають нагоду заглибитися в особливий покаянний характер Богослужінь цього часу. Важливим літургічним моментом Великого Четверга є звершення Архиєреєм Чину умивання ніг, як подібно колись Христос умивав ноги своїм учням на Тайній Вечері.

Знаково, що Богослужіння цього дня зібрало в храмі багато священиків з різних куточків Бучацької Єпархії, які прибули до Катедрального Собору, щоб взяти участь у цьому величному Богослужінні. Після Богослужіння Владика Дмитро привітав усіх присутніх із  встановленням Тайни Священства, яка також належить до подій Великого Четверга та уділив усіх благословення.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин умивання ніг у Великий Четвер https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/04052402/014.jpg#joomlaImage://local-images/2024/04052402/014.jpg?width=1024&height=768 Super User