Відкриття Алеї Слави у м. Бучач

25 квітня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в освяченні Алеї Слави загиблим Героям у м. Бучач. 25 банерів із портретами загиблих воїнів встановили поблизу духовної пам’ятки Бучача – монумента Христа-Спасителя.

У заході взяли участь представники влади, велика кількість духовенства, рідні та близькі полеглих Героїв.

Звертаючись до вірних, Преосвященний Владика промовив: «Сьогодні ми урочисто освятили пам’ятні знаки для наших Героїв. Подібні світлини встановлюють у всіх містах і селах. Це пам’ять народу про своїх воїнів. Війна обов’язково закінчиться, а ці пам’ятні знаки назавжди залишаться як згадка про такий складний період нашої історії. Майбутні покоління будуть бачити очі героїв і розуміти ту ціну, яку вони віддали за нашу волю. На вівтар нашої свободи ці люди віддали найдорожче – своє життя.  Хресна дорога нашого народу обов’язково закінчиться, тільки ми повинні завжди пам’ятати завдяки кому ми здобуваємо своє перемогу».

Пам’ять усіх полеглих бійців було вшановано хвилиною мовчання. Також священники відслужили поминальну Панахиду, а до світлин бійців було покладено свічі та лампадки.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Відкриття Алеї Слави у м. Бучач https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/040524/002.jpg#joomlaImage://local-images/2024/040524/002.jpg?width=1024&height=768 Super User