Архиєрейська Божественна Літургія в 36-ту Неділю по Зісланні Святого Духа

11 лютого 2024 яр. Б. в 36-ту Неділю по Зісланні Святого Духа та день пам’яті святого священномученика Власія, єпископа Севастійського Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла м. Чорткова.

На недільне Богослужіння в храмі зібралося багато вірних, які, заносячи свої прохання перед Богом за мир і спокій в Україні та здоров’я і захист для воїнів, єдналися у спільній молитві.

Після прочитання недільного євангельського уривку Преосвященний Владика Дмитро розпочав свою проповідь у якій торкнувся багатьох важливих питань християнського життя, а зокрема важливості заповіді любові. «Сьогоднішнє Євангеліє від Матея складається з двох частин. В першій частині Господь говорить про те, що основою для всіх законів є заповідь любові. У другій частині Господь вказує на те, хто він. Навіть апостоли не називали Ісуса Богом, вони просто вірили і за це отримали нагороду від Бога», - говорить Владика.

Далі Архиєрей роздумує: «Любити чи не любити, приймати чи не приймати правду Божу? І хто є Господь для нас? Чи справді ми це розуміємо? Чи шукаємо Божої волі і Його обличчя? Ось ті важливі питання, на які маємо шукати відповіді. Лише щоденне визнання Бога в своєму житті є запорукою любові. Проте, ми часто зупиняємося на емоційному рівні любові і забуваємо про діяльну любов. Блаженніший Любомир Гузар ставив питання: «Що важливіше: любити, чи бути любленим?». Бути любленим – це найвищий рівень любові. Сьогодні наші воїни вчать нас справжньої і незрадливої любові. Вони бачать цю любов на полі бою і намагаються принести її нам».

На завершення Богослужіння усі присутні помолилися за Україну та отримали архиєрейське благословення.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в 36-ту Неділю по Зісланні Святого Духа https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/14022402/007.jpg#joomlaImage://local-images/2024/14022402/007.jpg?width=1024&height=768 Super User