Чин Похорону воїна-героя Ярослава Опара

10 лютого 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Чин Похорону воїна-героя Ярослава Опара з м. Борщова.

Трагічна звістка про загибель військовослужбовця надійшла 6 лютого 2024 р. Життя воїна Ярослава обірвалося під час ворожого мінометного обстрілу поблизу с. Новоданилівка Запорізької області. 

На поминальні Богослужіння прибув протосинкел Бучацької Єпархії о. мітрат Володимир Заболотний та численне духовенство,  а також рідні, друзі, представники влади та небайдужі містяни.

Висловлюючи співчуття рідним, Преосвященний Владика Дмитро промовив: «Для кожного з нас загибель воїна Ярослава є приводом призадуматися. Ми не можемо нічого змінити, чи відвернути, але точно можемо ще більше вірити і довіряти Богу. Лише Божа присутність і заступництво здатні заспокоїти нас і дати надію на краще майбутнє. Жертва воїна Ярослава, який загинув за всіх нас, є прикладом беззастережної віри в краще життя. Саме тому Ярослав і пішов захищати свою родину та усіх нас. Сьогодні ми схиляємо голови перед його подвигом і дякуємо в молитві Богу за наших героїв». 

Після завершення Богослужіння у храмі тіло воїна-героя Ярослава Опара було перевезено на цвинтар  і поховано на місцевому цвинтарі.

Нехай пам’ять про подвиг воїна-героя Ярослава буде відома прийдешнім поколінням!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин Похорону воїна-героя Ярослава Опара https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/14022401/006.jpg#joomlaImage://local-images/2024/14022401/006.jpg?width=1024&height=768 Super User