Чин Панахиди за душу воїна-героя Назара Короля

6 лютого 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Єпарх Бучацький очолив Чин Панахиди за душу воїна-героя Назара Короля.

Трагічні обставини смерті воїна стали відомі ще 11 грудня 2023 р., проте, лише 24 січня 2024 р. завдяки ДНК-тесту вдалося встановити тіло воїна-героя. 

Небайдужі містяни, духовенство, представники влади зібралися на подвір’ї Катедрального Собору св. верх. апп. Петра і Павла м. Чорткова для зустрічі і молитви за душу полеглого воїна Назара Короля. 

У слові співчуття Преосвященний Владика подякував герою за його безсмертний подвиг. «Сьогодні ми дякуємо Назару за його любов до України, за жертву і героїзм. Його подвиг будуть пам’ятати прийдешні покоління. Ми не маємо права тепер не боротися далі, бо є святий обов’язок перед нашими героями. Нам потрібно всім пам’ятати, що останнє слово завжди за Богом. Тож уповаймо на його милосердя і приносімо щиру молитву за спокій наших померлих героїв і за майбутню перемогу України. Нехай жертва наших героїв буде прикладом і дороговказом для кожного з нас», - підсумовує сказане Владика Дмитро.

Після завершення Чину панахиди тіло воїна-героя Назара перевезли до його рідного дому в с. Біла. Наступного дня відбувся Чин Похорону за участю великої кількості духовенства та вірних. 

Нехай пам’ять про подвиг наших героїв вічно житиме у наших серцях!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин Панахиди за душу воїна-героя Назара Короля https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/140224/007.jpg#joomlaImage://local-images/2024/140224/007.jpg?width=1024&height=768 Super User