Архиєрейська Божественна Літургія в 35-ту Неділю по Зісланні Святого Духа

4 лютого 2024 р. Б. в 35-ту Неділю по Зісланні Святого Духа, день пам’яті преподобного Ісидора Пилусіотського Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію  в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла.

У недільній проповіді Владика Дмитро звертає особливу увагу на зміст євангельського читання. «У притчі про весільний бенкет ми бачимо багато подій, які символічно відображають зміст християнства. Головна суть, закладена в цій притчі відображає розуміння людиною Царства Небесного. Поширювати Боже Царство – важлива справа і потрібна в теперішній час Часто ми відкидаємо Бога, але Бог нікого не відкидає. Першою людиною, яка потрапила до раю, був розбійник, який за свої злодіяння і гріхи був розп’ятий. Але щире каяття і усвідомлення Бога допомогло йому придбати справжню весільну одіж, тобто очиститися від гріхів і увійти в Царство Боже», - проповідує Владика Дмитро.

Далі Архиєрей заглиблюється у розважання над важливими проблемами сучасності і пов’язує їх із змістом недільної притчі. «Якщо ми наближаємося до Бога, ведемо християнське життя, жертвуємо, чинимо добро, тоді можемо розраховувати на Божу допомогу. Слуги, які кликали гостей на весільний бенкет – це все духовенство і кожен християнин, який своїм життям і ділами має запрошувати ближнього до Святої Церкви, щоб  і вони змогли пізнати Бога. Це наша місія в житті, бо коли Боже Царство буде серед нас, тоді ми будемо по-справжньому щасливі», - підсумовує недільну проповідь Владика.

На завершення Богослужіння Преосвященний Владика Дмитро уділив усім своє архиєрейське благословення.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в 35-ту Неділю по Зісланні Святого Духа https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/08022401/006.jpg#joomlaImage://local-images/2024/08022401/006.jpg?width=1024&height=768 Super User