Молитва за Україну в День Соборності

В День Соборності України, 22 січня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Єпарх Бучацький взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення цього пам’ятного дня. 

Спільна молитва за Україну об’єднала духовенство різних конфесій, представників влади, інтелігенцію та небайдужих містян на подвір’ї Катедрального Собору св. верх. апп. Петра і Павла біля Місійного Хреста, який вже став символом духовного єднання усіх жителів міста.

Звертаючись до усіх присутніх, Владика Дмитро промовив: «Знову ми відстоюємо нашу Соборність. Герої сьогодні віддають за неї життя. Як і в минулі часи, ми переживаємо складні часи боротьби. Той самий ворог нас хоче знищити. У 1919 році ми були самі, тепер з нами цілий світ, але найважливіше є те, що з нами є Господь. Боротьба зі злом починається на духовному фронті, тому плекаймо в собі християнську любов і молімося за Україну».

Відзначення такої важливої дати в часі війни – це ознака незламності і боротьби народу, це історична пам’ять про подвиг і героїзм усіх, хто захищав Україну у різні періоди її боротьби, це пам’ять про сучасних героїв, які віддали своє життя на полі бою.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Молитва за Україну в День Соборності https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/27012401/001.jpg#joomlaImage://local-images/2024/27012401/001.jpg?width=1024&height=768 Super User