Заупокійна Літургія в першу річницю відходу до вічності прот. Дмитра Подоби

17 січня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак ЧСВВ - Єпарх Бучацький очолив заупокійну Божественну Літургію в першу річницю відходу до вічності протоієрея Дмитра Подоби у храмі Перенесення мощей святого Миколая с. Свидова.

Знаний у краї духовний провідник о. Дмитро Подоба сповняв різні служіння на території Бучацької Єпархії, зокрема виконував уряд декана Улашківського Деканату та був ректором Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина. 

У слові проповіді Преосвященний Владика Дмитро звернувся до усіх присутніх із словом співчуття, подяки та добрих спогадів про покійного священика. Владика говорить: «Сьогодні ми згадуємо про отця-пароха Дмитра Подобу, який довгі роки служив у цьому храмі, навчав, провадив, сповняв Таїнства Церкви. Через священика Господь прагне привести людину до вічного життя, до єдності з Богом. Тому ми дякуємо за дар священства для отця Дмитра, за його жертовне служіння в цьому храмі. Божественна Літургія як шлях єдності людини і Бога твориться через особу священника. Служіння отця Дмитра, як і будь-якого священика, було зосереджене для добра і єдності всіх парафіян. Господь прагне об’єднати усіх християн в любові один до одного, у співчутті і милосерді, і саме тому, вибирає для цього людей, яким надає особливий дар – сповняти Божий задум на землі. В сьогоднішній день ми дякуємо о. Дмитру за його невтомну працю в цьому храмі та інших храмах нашої Єпархії, ми пригадуємо про його добрі діла для сповнення Божої слави і величі»

Після Божественної Літургії духовенство Улашківського Деканату, яке прибуло для поминальної молитви за душу о. Дмитра, а також парафіяни спільно помолилися Чин Панахиди за душу покійного.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Заупокійна Літургія в першу річницю відходу до вічності прот. Дмитра Подоби https://buchacheparchy.org.ua/images/2024/19012401/006.jpg#joomlaImage://local-images/2024/19012401/006.jpg?width=1024&height=768 Super User