35-та річниця відходу до вічності Владики Якова Тимчука, ЧСВВ

17 грудня 2023 р.Б. в 28-му Неділю по Зіслання Святого Духа, святих Праотців та святого пророка Даниїла Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Заліщики. Пастирський візит Архиєрея до цієї парафії відбувся з нагоди відзначення 35-ої річниці відходу до вічності Владики Якова Тимчука, ЧСВВ, єпарха Станіславівського часів підпільної УГКЦ.

Добра пам’ять про Владику Якова зібрала в храмі багатьох вірних, які із щирою молитвою на устах разом із численним духовенством підносили свої прохання перед Богом. 

У недільній проповіді Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ розважав над притчею Ісуса Христа про весільний бенкет. Владика говорить: «Господь приходить у цей світ, щоб відкрити і показати нам Царство Боже. Він запрошує нас увійти в нього. Але що ж таке Царство Боже? Господь об’являє нам це у своїх притчах. Людина творить на землі своє царство, наповнене злом і позбавлене Бога. Господь сам стає людиною, і вчить як звільнитися від гріхів. Смерть Ісуса Христа – це наше спасіння. На кожній Божественній Літургії Господь знову вмирає за нас і кличе за собою воскресати разом із ним. І навіть зараз, на цій Літургії, Господь запрошує нас до вічного життя через прийняття Євхаристії. Подібно як у притчі про весільний бенкет, люди не приходять на нього через власні лінощі, труднощі в житті і нерозуміння того, хто їх запрошує на цей бенкет. Ми повинні пам’ятати завжди про Бога, про обіцянку вічного життя для всіх хто сповнятиме Його заповіді».

Після завершення урочистого Богослужіння вірні разом з духовенством процесійно вирушили на цвинтар до могили Владики Якова Тимчука, ЧСВВ де було відслужено Чин Панахиди. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ висловив спомини про життя підпільної Церкви і про значення діяльності Владики Якова. «Пригадуючи про жертву мучеників української землі, серед яких і Владика Яків, маємо пам’ятати про те, чого вчить нас свята Церква, маємо боротися і перемагати», - говорить Архієрей.

На завершення молитовних і поминальних заходів парох храму о. Іван Сендзюк подякував Преосвященному Владиці за візит і добру пам’ять про Владику Якова.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

35-та річниця відходу до вічності Владики Якова Тимчука, ЧСВВ https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/241223/008.jpg#joomlaImage://local-images/2023/241223/008.jpg?width=1024&height=768 Super User