о. Андрій Лемчук відвідав добродіїв закордоном

Настоятель Катедрального собору о. Андрій Лемчук, з благословення владики Дмитра здійснив візит до наших друзів за кордоном, які активно допомагають Україні.

Упродовж 3 — 20 листопада 2023 р. Б. він відвідав Польщу, Італію та Іспанію для того, щоб подякувати цим спільнотам за підтримку та обговорити подальші дії.

- Польща 3 -5 листопада

У Варшаві о. Андрій провів реколекційну зустріч з українською молоддю. Тема «Бути християнином сьогодні» відгукнулася у серцях учасників спільноти. Як подяка за реколекції спільнота української молоді «Дім» виявила бажання оплатити понад півтори тисячі жестяних банок, у яких парафіяни Собору виготовляють мʼясну продукцію. Ми складемо їм щиру подяку за таку важливу ініціативу!

- Італія 8 - 14 листопада

Перебуваючи в Італії, вдалося зібрати щедрі пожертви від Капеланії Капуа. Місцевий Архієпископ владика Сальваторе, який постійно старається бути близько до українців, радо прийняв о. Андрія, попросив провести зустріч з семінаристами його дієцезії, розповівши про актуальну ситуацію в Україні. Декан Капуанського деканату дон Франческо Дуонноло організував на трьох своїх парафіях «проукраїнський день». Відтак всі охочі могли скласти пожертви для наших людей. Також о. Андрій мав змогу виголосити проповіді для італійців. Він звернув особливу увагу на ситуацію в Україні, розповів про актуальні потреби наших співвітчизників.

Всі ми надзвичайно вдячні цим спільнотам за допомогу, яка не припиняється від початку війни. Сердечне спасибі кажемо о. Мар’яну Лемчуку та всій Капеланії Капуа за невтомну підтримку та їхню щоденну працю!

Відтак о. Андрію відвідав українську спільноту в Помпеї та очолив Божественну Літургію в церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Він розповів про героїзм українських військових та запевнив у тому, що Господь допоможе всім нам вистояти до переможного ранку. Спільнота на чолі з о. Ігорем Стусом дуже активно і постійно допомагає всім, чим може.

- Іспанія 16 - 20 листопада

У Валенсії є дуже велика спільнота іспанців-друзів. о. Андрію вдалося взяти участь у реколекційних зустрічах з священниками, молоддю, подружніми парами.

Варто згадати, що на цей час припав святковий момент — у Катедральному соборі Валенсії саме завершився процес канонізації о. Хосе Сото - засновника спільноти друзів-іспанців. На першому рівні - дієцезальному - завершено процес. Реколекції стали можливість у молитовний спосіб відсвяткувати цю подію.

Важливо, що іспанці працюють над створенням асоціації, яка допомагатиме українцям, відповідно до потреб, які ми самі озвучимо. Про це вже вдалося домовитися і ми впевнені, що таке рішення дозволить реалізувати багато важливих справ, які пришвидшить українську перемогу!

Цікаво, що чимало іспанців є частими гостями в Україні Вони допомагають нам ще з 2015 року, а дехто з молоді вже на раз приїжджав у Чортків, зокрема в період повномасштабної війни.

Підсумовуючи це тривале та продуктивне відрядження, ми насамперед хочемо подякувати всім людям з добрим і небайдужими серцями. Ваша підтримка є для нас дуже цінною та важливою! Щиро віримо у продовження нашої співпраці для того, щоб разом прийти до найбільшої мети — перемоги України.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

о. Андрій Лемчук відвідав добродіїв закордоном https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/051223/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/051223/001.jpg?width=1024&height=768 Super User