Архиєрейська Божественна Літургія в 21-шу Неділю по Зісланні Святого Духа

29 жовтня 2023 р. Б. в 21-шу Неділю по Зісланні Святого Духа, в день пам’яті преподобномучениці Анастасії Римлянки, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, - Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію  в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла.

Недільний день зібрав у храмі вірних, які сповнюючи Божу Заповідь про святкування святого дня, прибули на Богослужіння. Під час Літургії духовенство та вірні підносили особливі молитви за мир  і спокій в Україні, за військових та припинення війни. Також цього дня  відбулися дияконські свячення Владислава Яремія, випускника Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата.

Аналізуючи євангельський уривок, Преосвященний Владика Дмитро звертає увагу на важливі християнські цінності: «Хто є для християн найпершим авторитетом? Лише Господь Бог вказує нам на правдиву дорогу життя. Часто християни запитують себе: «Де ж є Царство Боже?». Господь говорить: «Царство Боже є серед вас». Євангелист Лука говорить про те, що хто зберігає Слово Боже і вірить істинною вірою, той вже бачить Царство Боже на землі. Історія показує нам, що ті, хто жив Божим Словом  і впроваджував його в своє життя завжди був переслідувані. Там, де люди вірять в Христа і живуть його законами – завжди гоніння і терпіння. Ті, хто зберігає Слово Боже дають добрий плід у терпінні. «Щасливі ті, які слухають Слово Боже», - говорить нам Христос. Зберігаймо Боже Слово, нехай воно проростає добрим плодом. Нехай Господь нам дає силу і сміливість відстояти Його Слово. Нехай сили світу не заглушать Божого голосу!».

Божественна Літургія завершилася спільним молінням за Україну, привітальними словами для нововисвяченого диякона Владислава та найкращими побажаннями для усіх вірних.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в 21-шу Неділю по Зісланні Святого Духа https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/06112302/008.jpg#joomlaImage://local-images/2023/06112302/008.jpg?width=1024&height=768 Super User