Бучацьку єпархію УГКЦ відвідали гості з Латвії

З благословення владики Дмитра Григорака, ЧСВВ - єпарха Бучацького УГКЦ, 22–29 жовтня 2023 р. Б. у Бучацькій єпархії перебувала делегація з м. Риги (Латвія): Іна Грасмане, кандидат психологічних наук та Нормундс Грасманіс, бакалавр богослов’я.

В межах підписаного договору між Бучацькою єпархією УГКЦ та Інтегративною школою Латвії обговорювались шляхи міжнародної співпраці у галузі середньої та вищої освіти. Наші прибалтійські колеги розповіли і презентували роботу Інтегративної школи.

23 жовтня на зустрічі з директором Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ЗУНУ Надією Кульчицькою та завідувачем кафедрою фундаментальних та спеціальних дисциплін Людмилою Дерманською обговорили основні етапи співпраці за міжнародним проектом інноваційно-педагогічної моделі Еразмус-Мундус – спільної магістерської програми в університетах Латвії, Польщі та України за поєднанням напрямків психологічного консультування теології й педагогіки.

25 жовтня у Чортківській гімназії № 2 разом з адміністрацією та педагогічними працівниками закладу освіти працювали над питання впровадження гуртка «Пізнання себе», програма якого укладена Ганною Самолюк та Лілією Мудрик на основі програми позитивного психолого-педагогічного впливу на дитину Іни Грасмане. 28 жовтня п. Іна провела практичні заняття для вчителів, які будуть проводити заняття гуртка.

24–25 жовтня провели дводенні науки для священників, де розглядали питання побудови терапевтичного простору в розмові, хоробрість бути в сильних переживаннях іншого, відновлення самого себе. А 27 жовтня – семінари-практикуми для педагогічних працівників «Створення інтегративної холістичної моделі освіти для духовного та емоційного розвитку дитини» та батьків «Основні принципи ціннісного виховання в сім’ї. Виховання, яке зцілює». 26 жовтня взяли участь у роботі курсів «Педагогіка стійкості», які організувала і провела Комісія освіти і виховання Бучацької єпархії.

Склали план подальшої співпраці між Інтегративною школою та Бучацькою єпархією УГКЦ.

За повідомленням п. Ганни Самолюк
Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Бучацьку єпархію УГКЦ відвідали гості з Латвії https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/06112301/007.jpg#joomlaImage://local-images/2023/06112301/007.jpg?width=1027&height=768 Super User