Архиєрейська Божественна Літургія в с. Горошова

14 жовтня 2023 р. Б., в день пам’яті преподобної Параскеви Терновської та святих мучеників Назарія, Гервасія, Протасія і Келсія Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі преподобної Параскеви с. Горошова Мельнице-Подільського деканату з нагоди храмового празника та освячення іконопису.

Урочистість святкового Богослужіння в храмі с. Горошова цьогоріч доповнилася присутністю Архиєрея, духовенства та багатьох вірних. 

Звертаючись до усіх присутніх, Преосвященний Владика Дмитро проаналізував важливі істини християнської віри та їх актуальність в житті християнина. Владика говорить: «У сьогоднішньому євангельському уривку ми бачимо як Ісус оздоровлює розслабленого, дає йому відпущення гріхів і очищає його душу. Злі думки книжників і фарисеїв противляться вчинку Христа. Так і ми і не завжди приймаємо вчинки Бога у своє життя, не довіряємо Божій волі. Але тільки глибока віра може дати людині шанс на прийняття Бога у своє життя».

За приклад гідної віри Владика Дмитро показує життя святої Параскеви, вірної послідовниці Христа, яка, будучи прикладом глибокого смирення, шукала Господа всім своїм серцем. «Господь прославив святу Параскеву великими чудами через багато років після її смерті. Бог Всемогутній і немає кінця, його воля і сила не мають часового обмеження. Часто буває так, що людина, почувши заклик Божий залишається байдужою і не слідує за Христом», - підсумовує Владика.

Після завершення святкового Богослужіння парох храму о. Володимир Шрам був нагороджений подячною грамотою із рук Владики Дмитра за ревне служіння. Численні многаліття та щирі побажання лунали для захисників України та мужніх воїнів, які захищають Україну на полі бою, духовенства та усіх вірних. Владика подякував усім жертводавцям, хто спричинився до розбудови святині, меценатам та людям доброї волі.

Святкове Богослужіння своїм співом прикрасили студенти Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина.

Після спільної молитви за Україну відбувся Чин Водосвяття та окроплення всіх присутніх свяченою водою.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в с. Горошова https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/17102301/007.jpg#joomlaImage://local-images/2023/17102301/007.jpg?width=1024&height=768 Super User