Архиєрейська Божественна Літургія в Церкві Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чорткова

8 жовтня 2023 р. Б., в 18-ту Неділю по Зісланні Святого Духа Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію на Парафії Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чорткова з нагоди освячення фігури Пресвятої Богородиці.

Подія освячення фігури «Богородиця Переможна», яка постала неподалік церкви Непорочного Зачаття та Єпархіального управління Бучацької Єпархії, зібрала в цю неділю багато вірних. Після урочистої зустрічі Преосвященного Владики розпочалася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія підчас якої духовенство Чортківського Деканату підносило щирі молитви до Пресвятої Богородиці за мир і спокій в Україні, за хворих та немічних, усіх, хто постраждав від лихоліть війни.

У слові проповіді Владика говорить: «Той може йти за Господом, хто на перше місце ставить Бога, все своє життя присвячує спілкуванню з Богом. За прикладом апостола Петра, який у сьогоднішньому євангельському слові обирає Бога і слідує за ним, і ми застановімося над своїм життям. Притча про рибалок, яких Господь зустрічає на березі Генезаретського озера є символічною. Тут Господь нам показує долю тих людей, яких він кличе за собою. В розумінні сучасних людей «кинути все і піти слідом за Христом», означає позбутися життєвих благ. Петро ж зрікається свого життя і слідує за Христом, обираючи Божий заклик».

Спільна молитва за Україну на завершення Богослужіння переросла в подячні виступи та побажання. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ подякував жертводавцям, архітекторам, скульпторам та усім хто долучився до спорудження фігури Матері Божої, вручивши їм подячні грамоти.

На завершення Богослужіння Преосвященний Владика разом з духовенством здійснив Чин освячення та відслужив Молебень до Пресвятої Богородиці. Парох храму Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії о. Григорій Канак подякував Владиці Дмитру та усім присутнім за молитовну єдність і пожертви, розповів історію створення цієї фігури.

Відтепер у Чорткові буде ще одне місце для поклоніння і подяки Матері Божій.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Церкві Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії м. Чорткова https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/11102301/002.jpg#joomlaImage://local-images/2023/11102301/002.jpg?width=1024&height=768 Super User