Чин Похорону воїна-героя Артема Червоноокого

5 жовтня 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Чин Похорону воїна-героя Артема Червоноокого, жителя смт. Скала-Подільська. Мужньо виконавши свій громадянський обов’язок, воїн Артем загинув у бою за Україну.

Звертаючись до рідних і близьких покійного зі словом співчуття Преосвященний Владика Дмитро звернув увагу на значення жертовності і відданості людей в часи війни, їхній патріотизм і самопожертву. 

«Справді відданим і жертовним був воїн Артем. Сьогодні присутні на цьому похороні і всі українці розділяють ваше горе. Остання дорога покійного – це дорога до вічності, яку він заслужив своїм життям і своєю смертю. Для того, щоб жили ми усі – потрібна жертва наших воїнів. Така жорстока реальність нашого сьогодення. Лише надія на Боже милосердя і милість допомагає не здатися і вірити в краще майбутнє. Сьогодні неможливо знайти для рідних слів розради, лише молитва – наша духовна зброя, буде заспокоєнням і надією», - говорить Владика Дмитро.

Похоронне Богослужіння завершилося на місцевому цвинтарі, де у молитовній єдності Владики Дмитра, численного духовенства та усіх вірних тіло воїна-героя Артема знайшло свій вічний спокій.

Нехай пам’ять про жертву наших воїнів живе для прийдешніх поколінь!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин Похорону воїна-героя Артема Червоноокого https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/111023/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/111023/006.jpg?width=1024&height=768 Super User