Архиєрейська Божественна ЛІтургія в день Успення Пресвятої Богородиці

28 серпня, 2023 р. Б. в день славного празника Успення Пресвятої Владичиці нашої  Богородиці і Приснодіви Марії Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію а Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла у м. Чортків.

Величне Богородичне свято зібрало цього дня багато вірних,  які прийшли вшанувати Матір Божу як велику заступницю в небі. Святкове Богослужіння розпочалася із урочистого обходу храму із Плащаницею Пресвятої Богородиці і продовжилося празничною Літургією.

У своїй проповіді з нагоди цього величного свята Преосвященний Владика Дмитро пригадав усім про життя Пресвятої Богородиці і її значення в історії християнства.

«Тління не діткнулося тіла Богородиці. Господь надає Матері Божій особливий привілей смерті. Вчення про Внебовзяття Богородиці було визнано Католицькою Церквою у 1950 році, за часу правління Папи Римського Пія ХІІ, хоча й існувало протягом багатьох віків у вигляді передання. Наша Церква черпає знання про історію християнства із книг Святого Письма,  а також із передання, яке відображає багато важливих моментів життя апостолів та Богородиці після Зіслання Святого Духа», - говорить Владика

Далі Архиєрей продовжує: «Успення Матері Божої сьогодні застановляє нас задуматися і над власним життям, адже ми живемо в часі важливих випробувань і терпінь. Наші воїни жертвують своїм життям, щоб ми з вами могли жити, працювати і не відчувати жахіть війни. Ми не знаємо, що буде з нами завтра, але віримо у Божу правду, яка має нас підкріпляти. У сьогоднішній день відновлюймо нашу віру! Сучасний світ говорить до нас багатьма голосами, і дуже важко дізнатися, який із них несе в собі правду. Лише голос Божий має бути орієнтиром для нас. Пресвята Богородиця у своїх об’явленнях у Фатімі передбачила багато сучасних проблем і катаклізмів. Так і сьогодні ми чуємо голос Богородиці з Меджугор’я. І нехай цей голос бути допомагати нам у справах віри і стане дорогою до спасіння». 

Архиєрейське Богослужіння завершилося спільним молінням за Україну та все воїнство.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна ЛІтургія в день Успення Пресвятої Богородиці https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/300823/011.jpg#joomlaImage://local-images/2023/300823/011.jpg?width=1024&height=768 Super User