«Не Тавор нас змінює - нас змінює Голгофа», - владика Дмитро

19 серпня 2023 р. Б. у храмі Преображення Господнього у отців Василіян в м. Чорткові Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпископ Бучацький, очолив Архиєрейську Божественну Літургію у свіслужінні отців ЧСВВ.

Звертаючись до вірних, єпископ сказав: «Господь преобразився і показав частинку свого буття, щоб ми розуміли, що Він не тільки людина, а й Бог. Щоб тоді, коли Його будуть катувати і Він помре, ми вірили, це ще не кінець Його історії. Саме Тавор підготовляє нас до Голгофи, і відтак, до воскресіння».

Далі єпископ продовжив: «Така переміна чекає кожного з нас у вічному житті, як каже Слово Боже... А праведники засяють, як сонце. Проте, апостоли, відчувши небесне блаженство, не змінили свого мислення, вони повтікали, коли Ісуса розіп'яли. Не Тавор нас змінює -нас змінює Голгофа».

Владика Димитрій зауважив, що: «тепер вся наша нація проходить Голгофу, це народження нової людини, нової України. Зараз є момент вибору: чи я буду преображатися? Який буде плід перемоги: чи тільки збереження території, чи буде переміна ментальна, глибша, внутрішня? Бог щось більше задумав, коли допустив ці страждання. Ісус на хресті молився за ворогів: «Отче, прости їм , бо не знають, що роблять». Це і є перемога. Це є момент глибинного преображення . За нами вибір: чи йти до кінця за Господом, чи зійти з дороги. Знаймо, що Господь почав нас преображати і своє діло довершить для нашого спасіння і всієї нашої Неньки України».

Після Літургії всі многаліттям з вдячністю привітали наших воїнів захисників, які боронять Україну. Відтак традиційно освятили фрукти.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

«Не Тавор нас змінює - нас змінює Голгофа», - владика Дмитро https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/21082302/004.jpg#joomlaImage://local-images/2023/21082302/004.jpg?width=1280&height=720 Super User