В Бучачі відбулися спільні реколекції іспанської та української молоді

Упродовж тижня з 14 по 18 серпня 2023 р. Б. у Бучацькому монастирі отців-василіанів проходили спільні реколекції іспанської та української молоді.

Особливістю реколекцій було те, що вони мали не тільки духовний, але й формаційний характер. Під час наук з молоддю говорили про значення молитви, особистих розважань, роль духівника. Окрім цього, важливе місце посідали й формаційні моменти. Наприклад, кожен вчився налагоджувати свій побут, прибирати, чергувати на кухні. Все це спонукало молодь працювати командно і спільно виконувати завдання.

Значну увагу приділили і для творчості. Учасники вчилися робити картини у стилі String Art (картина з ниток і цвяхів), розмальовувати екосумки, готувати виступ, використовуючи тільки підручні матеріали. Всі ці завдання покликані розвивати у молодої людини креативність і нестандартне мислення.

Цікавими були й формаційні ігри, суть яких полягала не в перемозі над іншими учасниками, а у вмінні послужити ближнім. Такі ігри вчили думати не тільки про себе, вигравати не в егоїстичний спосіб, а зважати на емоції всіх учасників, виховували повагу до кожного.

Віримо, що реколекції допомогли нам ще більше об’єднатися, навчили не боятися говорити, працювати в групах, вільно висловлювати свої думки.

Сьогодні ж ми хочемо щиро подякувати нашим іспанським друзям за таку підтримку. Ваша присутність на реколекціях вражає та надихає. А ще - мотивує нас усіх до нових звершень. Всі разом ми засвідчили неймовірний момент справжньої дружби і щиро вдячні за час, який ви провели в Україні. Водночас не можемо не дивуватись вашій сміливості, адже ви приїхали в країну, де над головами людей літають ракети…

Ми вкотре щиро дякуємо вам за це надзвичайне бажання - бути поруч з нами у нелегкий час, ділитися своєю вірою, засвідчувати християнську дружбу та любов.

Щиро вдячні оо. Василіянам за гостинне прийняття!

Особливо дякуємо нашим захисникам, які нас захищають, щоб ми могли формувати добрих і відповідальних людей, які будуватимуть гідну християнську Україну.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

 

В Бучачі відбулися спільні реколекції іспанської та української молоді https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/21082301/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/21082301/006.jpg?width=1024&height=768 Super User