Архиєрейська Божественна Літургія в 3-тю Неділю по П’ятидесятниці у Катедральному Соборі м. Чортків

25 червня, 2023 р. Б. у 3-тю Неділю по Зісланні Святого Духа Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла у м. Чортків.

Цей святковий недільний день був ознаменований подвійною духовною радістю і торжеством, адже під час Архиєрейської Літургії було звершено священичі свячення двох дияконів. Серед них: Святослав Бронецький – випускник Львівської духовної семінарії Святого Духа та Василь Онишко – випускник Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата. Також о. Василь Онишко у 2016 році закінчив Чортківську дяківсько-катехитичну академію ім. свщмч. Г. Хомишина.

Звертаючись до нововисвячених ієреїв, Преосвященний Владика звернув особливу увагу на значення постаті священника серед теперішній важких випробувань і побажав витривалості і ретельності у служінні. Після Божественної Літургії лунали взаємні привітання для Владики, отців та усіх присутніх. Спільним молінням за Україну було завершено Божественну Літургію.

Цікавою подією цього дня також була духовна наука о. Іринея Бабінця, ЧСВВ, ігумена монастиря отців-васиіян у м. Чорткові. Чудові духовні роздуми про св. Йосафата Кунцевича, якого цього року відзначається 400-річчя з дня мученицької смерті, поглибили знання про великого святого та сподвижника християнської віри.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в 3-тю Неділю по П’ятидесятниці у Катедральному Соборі м. Чортків https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/040723/008.jpg#joomlaImage://local-images/2023/040723/008.jpg?width=1024&height=768 Super User