«Йти дорогою спасіння – це план Бога для кожного з нас», - Владики Дмитра Григорака

18 червня, 2023 р. Б., в 2-гу Неділю по Зісланні Святого Духа, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла у м. Чорткові.

Цього дня Христова Церква також перебувала в часі свята Торжественного поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа. Особливе розуміння Тайни Пресвятої Євхаристії дає вірним і усвідомлення основ християнської віри. Тому Преосвященний Владика Дмитро цього дня у своїй проповіді звернув особливу увагу на значення Божественної Літургії і Тайни Євхаристії,  яка звершується під час Богослужіння.

«Кожен з нас має свої плани на життя. Але коли Господь нас кличе, ми це відчуваємо в своєму серці. Поклик: «Йти за Ісусом» звернений до кожного з нас. Йти дорогою спасіння – це план Бога для кожного з нас. Плани людини і Бога повинні перетинатися – в цьому сутність нашого спасіння. Другий Ватиканський Собор говорив, що Євхаристія – це мета і сила  людини». Духовне життя починається із віри в Пресвяту Євхаристію. Правдиве розуміння переміни Тіла і Крові Божої дає нам основи нашої віри і прокладає дорогу спасіння», - говорить Преосвященний Владика Дмитро до вірних. Також Архиєрей цитує Святих Отців Церкви, зокрема святого Івана Золотоустого,  які стоять біля витоків Таїнств нашої Церкви, пояснюють їх для вірних і вказують на особливе значення для спасіння.

Після Божественної Літургії відбулося особливе Богослужіння – Суплікація, під час якого Владика разом з духовенством та вірними здійснили обхід довкола храму з Найсвятішими Тайнами, читанням євангельських уривків та коліноприклонення.

Текст цього Богослужіння особливо звернений до актуальних благань сьогодення. Слова священиків: «Від пошесті, голоду, вогню і війни визволь нас, Господи» проникали в серця людей, суголосо творячи спільну молитву-благання.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Йти дорогою спасіння – це план Бога для кожного з нас», - Владики Дмитра Григорака https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/28062301/005.jpg#joomlaImage://local-images/2023/28062301/005.jpg?width=1024&height=768 Super User